Torto autoriai – DOVILĖ IR MANTAS BAJALIAI
Su kuo mums asocijuojasi Druskininkų miestas? Su SPA ir burbuliukais 🙂 Tad šiame torte susluoksniavome visus savo prisiminimus apie miestą… Tai trumpa užuomina į pajūrį, nes jame ošia didelės jūra kvepiančios pušys, tad pirmasis sausainių smėlio sluoksnis būtent apie tai. O skoniui sustiprinti kokosų želė sluoksnis lyg vandens putos po smagaus šuolio į baseiną. Visi kiti sluoksniai žavingi burbuliukai, rausvi lyg bažnyčia, gelsvi lyg narcizo žiedas, balti ir kanapėti lyg pirmojo turnyrų didžiosios baltos palapinės bokštai. O pabaigai aviečių tyrė su gaiviomis šilauogėmis, lygiai Dzūkijos miškai nubarstyti uogomis ir mes juose, kartu su visais kitais druskininkiečiais. Kviečiame pasinerti į burbuliukų skonius ir pajusti šį nuostabų miestą 🙂
RECEPTAS
INGREDIENTAI
14,5 cm skersmens ir 12 cm aukščio formai
130 g sviestinių kokosinių sausainių 50 g nesūdyto lydyto sviesto 250 ml kokosų kremo 5 g želatinos 500 ml nealkoholinio saldaus šampano 2 šaukštų baltojo cukraus 12 g želatinos ~ 200-300 g arbūzo burbuliukų 1 mango 1 raudonojo drakono vaisiaus 150 ml aviečių tyrės be kauliukų 4 g želatinos 150 g šilauogių mėtų papuošimui |
GAMYBA
Šiam tortui prireiks visos dienos ir tuomet pabuvęs per naktį šaldytuve jis jau bus pasiruošęs džiuginti. Gaminame pagrindą Sumalame sausainius iki miltų, sumaišome su lydytu sviestu ir suformuojame pagrindą. Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve stingti. 5 g želatinos užpilame šaukštu vandens ir paliekame išbrinkti. Kokosų kremą pašildome. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirps. Tuomet supilame ant sausainių sluoksnių ir vėl padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Paruošiame šampano želė 12 g želatinos užpilame 2 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Supilame į puodą šampaną, įdedame cukrų, pašildome. Sudedame išbrinkusią želatiną ir kaitiname lėtai, kol ji ištirpsta. Paliekame atvėsti. Ruošiame arbūzinį torto sluoksnį Pirmam sluoksniui pasiruošiame arbūzų rutuliukus. Sudėliojame juos dailiai aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano želė, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Vėl grąžiname torto formą į šaldytuvą. Ruošiame drakono vaisiaus sluoksnį Po valandos pasiruošiame drakono vaisiaus rutuliukus. Sudėliojame juos vėl aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano žele, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Ir vėl dedame atgal į šaldytuvą. Ruošiame mango sluoksnį Dar po valandos pasiruošiame mango rutuliukus. Sudėliojame juos vėl aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano žele, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Ir žinoma – vėl atgal į šaldytuvą. Pasiruošiame aviečių želė sluoksnį. 4 g želatinos užpilame šauktu vandens ir paliekame išbrinkti. Pakaitiname aviečių tyrę, sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ištirpsta. Paliekame atvėsti. Paruošiame paskutinį sluoksnį Po valandos užpilame paskutinį torto sluoksnį, papuošiame šilauogėmis aplink, jeigu jos per giliai skęsta, palikite tortą šaldytuve ir puoškite po 20 minučių. Tortas pasiruošęs nakvynei šaldytuve. Dekoruojame ir tiekiame tortą Po nakties, išimame tortą iš formos. Lengviau išimti pavyks, jeigu šiek tiek panardinsime formą į karštą vandenį ir labai siauru metaliniu iešmeliu apvesite aplink. Išimtą tortą puošiame mėtomis, likusiomis šilauogėmis ir skanaujame!
|