Druskininkų Tortų turnyras: mėtinis tortas su sūdytos karamelės želė
22465
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22465,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Druskininkų Tortų turnyras: mėtinis tortas su sūdytos karamelės želė

Emilijos Kukanauzaitės gyvenime konditerija užima labai svarbią vietą. Skanėstų gaminimas, naujų skonių atradimas ir elektrinio plaktuvo garsas jai patinka labiau už bet kokią meditaciją po sunkios darbo dienos. Emilija kepa bent porą kartų per savaitę, jei ne sau, tai draugams ar šeimai. Mėgstamiausio kepinio ji neturi, nes nuolatos atranda kažką naujo. 

Emilija nusprendė Tortų turnyrui iškepti mėtinį tortą su sūdytos karamelės želė nes sūdyta karamelė atskleidžia druskos temą, o mėtinis kremas suteikia atgaivos pojūtį, kurio taip ieško poilsiautojai atvykę į Druskininkų kurortą.

 

Biskvitui:

610 g sviesto

610 g cukraus

9 kiaušinių

600 g miltų 

1 šaukštelio kepimo miltelių

15 g kakavos

3-4 šaukštų pieno, 

vanilės ir deginto sviesto pagal skonį

 

Kremui:

4 kiaušinių baltymų

300 g cukraus

400 g sviesto

konditerinio mėtų aliejaus pagal skonį

 

Įdarui:

220 g cukraus

120 ml vandens

240 g grietinėlės

15-20 g želatinos

žiupsnelio druskos

 

Iškepame biskvitą

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius. Išplakus iki vientisos masės sudedame likusius ingredientus ir gerai išplakame. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. 

 

Paruošiame kremą

Baltymus su cukrumi kaitiname vandens vonelėje pastoviai maišant, kol cukrus ištirpsta. Nuėmus dubenį plakame masę tol, kol pasidaro morengas. Po to po gabaliuką įplakame minkštą sviestą.

 

Paruošiame įdarą

Cukrų su vandeniu verdame kol pasidaro karamelė, supilame grietinėlę, įdedame druską ir išbrinkusią želatiną, viską gerai išmaišome, supilame į formą ir paliekame sustingti.

Dalyvė

Emilija Kukanauzaitė