Emilijos Kukanauzaitės gyvenime konditerija užima labai svarbią vietą. Skanėstų gaminimas, naujų skonių atradimas ir elektrinio plaktuvo garsas jai patinka labiau už bet kokią meditaciją po sunkios darbo dienos. Emilija kepa bent porą kartų per savaitę, jei ne sau, tai draugams ar šeimai. Mėgstamiausio kepinio ji neturi, nes nuolatos atranda kažką naujo.
Emilija nusprendė Tortų turnyrui iškepti mėtinį tortą su sūdytos karamelės želė nes sūdyta karamelė atskleidžia druskos temą, o mėtinis kremas suteikia atgaivos pojūtį, kurio taip ieško poilsiautojai atvykę į Druskininkų kurortą.
Biskvitui:
610 g sviesto
610 g cukraus
9 kiaušinių
600 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
15 g kakavos
3-4 šaukštų pieno,
vanilės ir deginto sviesto pagal skonį
Kremui:
4 kiaušinių baltymų
300 g cukraus
400 g sviesto
konditerinio mėtų aliejaus pagal skonį
Įdarui:
220 g cukraus
120 ml vandens
240 g grietinėlės
15-20 g želatinos
žiupsnelio druskos
Iškepame biskvitą
Minkštą sviestą išplakame su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius. Išplakus iki vientisos masės sudedame likusius ingredientus ir gerai išplakame. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Paruošiame kremą
Baltymus su cukrumi kaitiname vandens vonelėje pastoviai maišant, kol cukrus ištirpsta. Nuėmus dubenį plakame masę tol, kol pasidaro morengas. Po to po gabaliuką įplakame minkštą sviestą.
Paruošiame įdarą
Cukrų su vandeniu verdame kol pasidaro karamelė, supilame grietinėlę, įdedame druską ir išbrinkusią želatiną, viską gerai išmaišome, supilame į formą ir paliekame sustingti.