Torto autorė – VIRGINIJA ŠEPETYTĖ
Druskininkai man visada asocijavosi su vandeniu, versmėmis, vasara, šiltais orais, atsipalaidavimu, tam tikra prabanga. Todėl ir patį tortą nutariau pateikti kaip prabangos versmių simbolį. Kadangi man patys Druskininkai asocijuojasi su vasara, vandens gaiva ir tuo pačiu prabangiu pabėgimu nuo kasdienio gyvenimo, tai torto pagrindą pasirinkau šokoladinį, kremą balto šokolado su maskarponės sūriu, o gaivumo ieškojau braškėse. |
RECEPTAS
INGREDIENTAI
Biskvitui: 240 g miltų 60 g kakavos 280 g cukraus 4 L dydžio kiaušinių 160 ml aliejaus 160 ml vandens 160 g grietinės kepimo miltelių žiupsnelio druskos Kremui: 400 g kreminio sūrio 420 ml grietinėlės 100 g balto šokolado 15-20 g želatinos porą šaukštų kondensuoto pieno Braškių želė: 300 g trintų braškių 20 g želatinos |
GAMYBA
Kepame biskvitą Miltus, kakavą bei kepimo miltelius sumaišome, persijojame kelis kartus. Į mišinį suberiame cukrų ir druską bei gerai išmaišome. Kiaušinius plakame vieną minutę ir supilame ant miltų, kakavos, cukraus mišinio. Ten pat sudedame grietinę. Palengva pilame vandenį, aliejų ir neskubant maišome – turi gautis lengva grietinės tirštumo konsistencija. Kepame apie 40-45 min. 170 laipsnių temperatūroje – biskvitas gausis labai minkštas ir drėgnas. Atvėsiname. Gaminame kremą Išlydome šokoladą garų vonelėje. Paruoštą želatiną sumaišome su šokoladu. Išplakame grietinėlę. Kreminį sūrį atsargiai sumaišome su grietinėle. Po truputį pilame pravėsusį šokoladą. Apjungiame abi mases. Pilame porą šaukštų kondensuoto pieno ir atsargiai išmaišome. Kremas paruoštas. Gaminame braškių želė Braškių želė masei pasiruošiame želatiną. Trintas braškes pakaitiname puode, sudedame želatiną. Pilame į pailgą indą plonu sluoksniu ir atvėsiname. Kai sustingsta, išsipjauname reikiamo dydžio apvalius želė gabalėlius, kuriuos naudosime torto surinkimui. Surenkime tortą Susipjaustome biskvitą į 3-4 dalis. Pirmą biskvito dalį dedame į formą. Dedame nedidelį kiekį kremo, ant viršaus – pasiruoštą braškių želė, ant braškių želė tepame šiek tiek kremo. Taip susluoksniuojame likusias dalis ir palaikome šaldytuve kelias valandas arba kol sustings. |