ŠOKOLADINIS TORTAS SU BALTO ŠOKOLADO, MASKARPONĖS KREMU BEI BRAŠKĖMIS
22700
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22700,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

ŠOKOLADINIS TORTAS SU BALTO ŠOKOLADO, MASKARPONĖS KREMU BEI BRAŠKĖMIS

 

Torto autorė – VIRGINIJA ŠEPETYTĖ

 

Druskininkai man visada asocijavosi su vandeniu, versmėmis, vasara, šiltais orais, atsipalaidavimu, tam tikra prabanga. Todėl ir patį tortą nutariau pateikti kaip prabangos versmių simbolį. 

Kadangi man patys Druskininkai asocijuojasi su vasara, vandens gaiva ir tuo pačiu prabangiu pabėgimu nuo kasdienio gyvenimo, tai torto pagrindą pasirinkau šokoladinį, kremą balto šokolado su maskarponės sūriu, o gaivumo ieškojau braškėse. 

 

RECEPTAS

 

INGREDIENTAI

 

Biskvitui:

240 g miltų

60 g kakavos

280 g cukraus

4 L dydžio kiaušinių

160 ml aliejaus

160 ml vandens

160 g grietinės

kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

Kremui:

400 g kreminio sūrio

420 ml grietinėlės

100 g balto šokolado

15-20 g želatinos

porą šaukštų kondensuoto pieno

Braškių želė:

300 g trintų braškių

20 g želatinos

 

GAMYBA

 

Kepame biskvitą

Miltus, kakavą bei kepimo miltelius sumaišome, persijojame kelis kartus. Į mišinį suberiame cukrų ir druską bei gerai išmaišome. Kiaušinius plakame vieną minutę ir supilame ant miltų, kakavos, cukraus mišinio. Ten pat sudedame  grietinę. Palengva pilame vandenį, aliejų ir neskubant maišome – turi gautis lengva grietinės tirštumo konsistencija. Kepame apie 40-45 min. 170 laipsnių temperatūroje – biskvitas gausis labai minkštas ir drėgnas. Atvėsiname.

Gaminame kremą

Išlydome šokoladą garų vonelėje. Paruoštą želatiną sumaišome su šokoladu. Išplakame grietinėlę. Kreminį sūrį atsargiai sumaišome su grietinėle. Po truputį pilame pravėsusį šokoladą. Apjungiame abi mases. Pilame porą šaukštų kondensuoto pieno ir atsargiai išmaišome. Kremas paruoštas.

Gaminame braškių želė

Braškių želė masei pasiruošiame želatiną. Trintas braškes pakaitiname puode, sudedame želatiną. Pilame į pailgą indą plonu sluoksniu ir atvėsiname. Kai sustingsta, išsipjauname reikiamo dydžio apvalius želė gabalėlius, kuriuos naudosime torto surinkimui. 

Surenkime tortą

Susipjaustome biskvitą į 3-4 dalis. Pirmą biskvito dalį dedame į formą. Dedame nedidelį kiekį kremo, ant viršaus – pasiruoštą braškių želė, ant braškių želė tepame šiek tiek kremo. Taip susluoksniuojame likusias dalis ir palaikome šaldytuve kelias valandas arba kol sustings.