Šį tortą mėgėjų Tortų turnyrui pristato policijos pareigūnė iš Lazdijų Ieva Pileckienė. Tortų kepimas jai – hobis. Ieva tortus gaminti pradėjo visai neseniai, maždaug prieš metus. Ši veikla jai patinka, nes padeda atsipalaiduoti nuo darbe patiriamo streso ir nuovargio. Savo kepiniais ji džiugina šeimą, draugus, o kartais – ir darbo kolektyvą.
Žaliam špinatų biskvitui:
200 g šviežių špinatų
100 ml aliejaus
4 kiaušinių
2-3 šaukštų citrinos sulčių
200 g cukraus
260-280 g miltų
1 šaukšto vanilinio cukraus
1 žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
200 ml riebios grietinėlės
250 ml gėrimo „Fanta“
50 g cukraus
20 g želatinos
Šokolado ganašui:
130 g pieniško šokolado
65 ml grietinėlės
Iškepame biskvitą
Į dubenį sudedame nuplautus, nusausintus špinatus, įpilame aliejaus ir citrinos sulčių. Trintuvo pagalba susmulkiname špinatus. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius iki standžių putų, suberiame cukrų, plakame, kol jis ištirpsta. Špinatus sumaišome su kiaušinių mase, įsijojame miltus ir viską gerai išmaišome.
Kepame padaliję į 2-3 dalis sviestu pateptoje kepimo formoje, 180 laipsnių karščio orkaitėje, kiekvieną po 15-20 minučių.
Pagaminame kremą
Želatiną užpilame apie 60 ml „Fantos“, paliekame, kad išbrinktų. Išplakame grietinėlę iki standumo. Kitame inde suberiame cukrų, sudedame maskarponės sūrį bei supilame likusią „Fantą“. Viską gerai išplakame. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir supilame į „Fantos“ kremą. Abu kremus sumaišome.
Surenkame tortą
Prieš renkant tortą lakštus perpjauname išilgai pusiau. Lakštus galima dar sudrėkinti „Fanta“. Torto surinkimui naudojamas žiedas.
Paruošiame glajų: užkaičiame grietinėlę ir suberiame į ją smulkintą šokoladą, maišome kol ištirps. Pravėsus ją bus galima pilti ant surinkto sustingusio torto. Torto papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos.