Sveikesnis „Snickers” tortas su sūria karamele
22497
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22497,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Sveikesnis „Snickers” tortas su sūria karamele

Rima Novikevičiūtė – sveiko, skanaus ir gražaus maisto entuziastė. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi maisto tinklaraštyje „Wise Taste”. Žinoma, niekam ne paslaptis, kad labiausiai ji mėgsta gaminti saldėsius ir jais vaišinti kitus. Rimos pasirinktas tortas yra be rafinuotų produktų, nekeptas, saldumas tik iš natūralių ingredientų, o druskos skonis atsiskleidžia sūriame karamelės sluoksnyje. 

 

Pirmam riešutiniam sluoksniui: 

200 g migdolų riešutų

40 g kokosų drožlių

130 g datulių be kauliukų

¼  šaukštelio druskos

40 g kokosų aliejaus

 

Antram anakardžių kremo sluoksniui: 

370 g anakardžių riešutų

70 g klevų sirupo

300 g riebaus kokosų pieno iš skardinės (baltosios dalies)

2/4 šaukštelio druskos

80 g kokosų aliejaus

1 šaukštelio vanilės

 

Trečiam karameliniam sluoksniui:

180 g datulių be kauliukų

130 kokosų pieno iš skardinė (baltosios dalies)

100 g žemės riešutų sviesto

25 g kokosų aliejaus

170 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų

 

Ketvirtam kakaviniam sluoksniui:

2 stiklinių anakardžių kremo (500g)

50 g žemės riešutų sviesto

20 g kakavos miltelių

 

Papuošimui:

150 g juodojo šokolado (ne mažiau negu 85% kakavos)

riešutų ar džiovintų vaisių

 

Paruošiame pirmąjį riešutinį sluoksnį

Riešutus ir datules būtinai nuplauname bei pamirkome kelias valandas. Tuomet vandenį nupilame ir riešutus nusausiname su servetėle. Kokosų aliejų ištirpiname ir visus ingredientus, skirtus pimajam sluoksniui, sudedame į maisto trintuvą, susmulkiname iki vientisos masės. Riešutų gabaliukų šiek tiek gali likti. Gautą masę sudedame į 22 cm skersmens kepimo formą, padengiame visą dugną, gerai prispaudžiame ir laikome šaldytuve, kol pagaminsime sekantį sluoksnį. 

 

Paruošiame antrąjį anakardžių kremo sluoksnį

Antram sluoksniui skirtus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sumalame iki vientisos masės, riešutų gabaliukų neturėtų likti. Dvi stiklines apie 500 gramų riešutų atidedame ketvirtam sluoksniui, o likusią masę paskirstome ant pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių arba kol sustings antrasis sluoksnis.

 

Paruošiame trečiąjį karamelinį sluoksnį

Trečiam sluoksniui skirtus ingredientus, išskyrus žemės riešutus, sudedame į maisto trintuvą, susmulkiname iki vientisos masės ir tuomet sumaišome su žemės riešutais. Pilame ant sustingusio antro sluoksnio ir vėl dedame į šaldymo kamerą 20 minučių arba kol sustings trečias sluoksnis. 

 

Paruošiame ketvirtąjį kakavinį sluoksnį

Ketvirtą sluoksnį gaminame iš likusio anakardžių kremo. Sumaišome su riešutų sviestu, kakava ir pilame ant sustingusio trečiojo sluoksnio. Laikome šaldytuve apie 3 valandas arba geriausiai per naktį. Sustingusį tortą apliejame lydytu šokoladu ir puošiame riešutais.

Dalyvė

Rima Novikevičiūtė