Rima Novikevičiūtė – sveiko, skanaus ir gražaus maisto entuziastė. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi maisto tinklaraštyje „Wise Taste”. Žinoma, niekam ne paslaptis, kad labiausiai ji mėgsta gaminti saldėsius ir jais vaišinti kitus. Rimos pasirinktas tortas yra be rafinuotų produktų, nekeptas, saldumas tik iš natūralių ingredientų, o druskos skonis atsiskleidžia sūriame karamelės sluoksnyje.
Pirmam riešutiniam sluoksniui:
200 g migdolų riešutų
40 g kokosų drožlių
130 g datulių be kauliukų
¼ šaukštelio druskos
40 g kokosų aliejaus
Antram anakardžių kremo sluoksniui:
370 g anakardžių riešutų
70 g klevų sirupo
300 g riebaus kokosų pieno iš skardinės (baltosios dalies)
2/4 šaukštelio druskos
80 g kokosų aliejaus
1 šaukštelio vanilės
Trečiam karameliniam sluoksniui:
180 g datulių be kauliukų
130 kokosų pieno iš skardinė (baltosios dalies)
100 g žemės riešutų sviesto
25 g kokosų aliejaus
170 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų
Ketvirtam kakaviniam sluoksniui:
2 stiklinių anakardžių kremo (500g)
50 g žemės riešutų sviesto
20 g kakavos miltelių
Papuošimui:
150 g juodojo šokolado (ne mažiau negu 85% kakavos)
riešutų ar džiovintų vaisių
Paruošiame pirmąjį riešutinį sluoksnį
Riešutus ir datules būtinai nuplauname bei pamirkome kelias valandas. Tuomet vandenį nupilame ir riešutus nusausiname su servetėle. Kokosų aliejų ištirpiname ir visus ingredientus, skirtus pimajam sluoksniui, sudedame į maisto trintuvą, susmulkiname iki vientisos masės. Riešutų gabaliukų šiek tiek gali likti. Gautą masę sudedame į 22 cm skersmens kepimo formą, padengiame visą dugną, gerai prispaudžiame ir laikome šaldytuve, kol pagaminsime sekantį sluoksnį.
Paruošiame antrąjį anakardžių kremo sluoksnį
Antram sluoksniui skirtus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sumalame iki vientisos masės, riešutų gabaliukų neturėtų likti. Dvi stiklines apie 500 gramų riešutų atidedame ketvirtam sluoksniui, o likusią masę paskirstome ant pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių arba kol sustings antrasis sluoksnis.
Paruošiame trečiąjį karamelinį sluoksnį
Trečiam sluoksniui skirtus ingredientus, išskyrus žemės riešutus, sudedame į maisto trintuvą, susmulkiname iki vientisos masės ir tuomet sumaišome su žemės riešutais. Pilame ant sustingusio antro sluoksnio ir vėl dedame į šaldymo kamerą 20 minučių arba kol sustings trečias sluoksnis.
Paruošiame ketvirtąjį kakavinį sluoksnį
Ketvirtą sluoksnį gaminame iš likusio anakardžių kremo. Sumaišome su riešutų sviestu, kakava ir pilame ant sustingusio trečiojo sluoksnio. Laikome šaldytuve apie 3 valandas arba geriausiai per naktį. Sustingusį tortą apliejame lydytu šokoladu ir puošiame riešutais.