Tortas „Atostogos“
22492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22492,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Tortas „Atostogos“

Viktorijos Klopovos kepinių istorija prasidėjo dar mokykloje, 6-7 klasėje. Pirmieji jos kepiniai buvo keksiukai, kuriuos išmokė kepti mama, o tada jau sekė visa eilė konditerinių eksperimentų. Viktorija nuolat eksperimentuoja ir ieško kažko ypatingo. Šis tortas gimė sujungus 3 mėgstamiausius dalykus – vyšnių tortą, citrinų kremą ir drėgną biskvitą. Jo viduje – pats tikriausias atostogų skonis! O kur torte slepiasi druska? Sužinosite atvykę jo paragauti į Druskininkų tortų turnyrą!

 

25 cm kepimo formai

 

Biskvitui:

5 kiaušinių

200 ml cukraus

250 ml miltų

200 g sviesto

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

 

Maskarponės kremui:

500 g maskarponės

500 ml riebios grietinėlės 

150 ml cukraus pudros

 

Citrinų kremo drebučiams:

2 citrinų sulčių ir žievelių

100 g cukraus

100 g sviesto

1 kiaušinio

1 lapelio želatinos

 

Vyšnių sluoksniui:

150-200 g šaldytų vyšnių

50-70 g cukraus pudros

 

Kepame biskvitą

Visi naudojami ingridientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą išsukame su cukrumi. Į jo masę po vieną įmušame kiaušinius kaskart gerai išplakdami. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Gautą miltų masę įsijojame į sviesto ir kiaušinių masę bei viską gerai išmaišome. Kepame 25-30minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ar kepinys jau iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir supjaustome į tris dalis.

 

Paruošiame kremą

Iki standumo išplakame grietinėle su cukraus pudra. Kitame dubenyje išplakame maskarponę.  Atsargiai sumaišome abi mases. 

 

Paruošiame citrinų kremo drebučius

Nutarkuojame geltonąją citrinos žievelę ir išspaučiame jos sultis. Suberiame cukrų ir įpilame ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome. Į masę įmušame kiaušinį ir gerai viską išplakame. Statome ant ugnies ir nuolat maišydami kaitiname, kol pradės tirštėti, bet neužviriname. Nukeliame nuo ugnies ir į masę įdedame išbrinkintą želatinos lapelį, gerai išmaišome, kad jis ištirptų. Masę pilame į mažesnio skersmens nei biskvitas formą ir paliekame šaldytuve stingti.

 

Paruošiame vyšnių sluoksnį

Vyšnias atitirpiname ir įmaišome cukrų. Statome ant ugnies ir kaitiname, kol cukrus ištirps.

 

Surinkinėjame tortą

Biskvito lakštą, sulaistome pagamintu vyšnių sirupu ir sudedame vyšnias. Ant viršaus užtepame apie 40% viso maskarponės kremo. Dedame antrą lakštą, patepame šiek tiek maskarponės kremu ir uždedame citrinų kremo drebučius, ant viršaus užtepame dar apie 20-30% maskarponės kremo. Uždedame trečiąjį lakštą, jis bus torto viršus, o šonus aptepame likusiu maskarponės kremu.

Torto papuošimas – jūsų asmeninės fantazija. Jam tinka: vaisiai, šokoladas ir kiti priedai. 

Dalyvės

Viktorija Klopova