TORTAS „KOLADA“
22653
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22653,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

TORTAS „KOLADA“

 

Torto autorė KAROLINA SADOVSKIENĖ.

 

Torte persipina kokosų ir ananasų skoniai, o jį papildo sūrios karamelės kremas! 

Torto išvaizdoje atsispindi graži Druskininkų aplinka – visur daug gražių gėlių, o skonyje – druska. Juk kaip gi Druskininkų tortas be druskos?

 

INGREDIENTAI

 

Biskvitui:

4 kiaušinių

100 g cukraus

100 g miltų

100 g kepintų kokosų drožlių

40 ml aliejaus

 

Kremui:

100 g sūrio “Philadelphia”

mažos skardinės konservuotų ananasų 

3 šaukštų naminės karamelės 

100 g grietinėlės

200 g riebaus kokosų kremo (Karolina naudojo 24% „Santa maria“)

cukraus arba cukraus miltelių pagal skonį (Karolina naudojo 2 v. šaukštus) 

druskos pagal skonį 

 

GAMYBA

 

Kepame biskvitą

Kiaušinius suplakame su cukrumi. Po 5 min. plakimo supilame aliejų. Miltus persijojame, kepintas kokoso drožles sumalame, kad gautume miltus ir viską sumaišome. Kepame apie 35 min. 180 laipsnių kaitros orkaitėje. Atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 arba 4 dalis.

 

Gaminame kremą ir surenkame tortą

Pirmiausia, per naktį šaldytuve palaikome kokosų kremą, kad atsiskirtų kietoji nuo skystosios dalies.

“Philadelphia” sūrį suplakame su karamele, pasūdome pagal skonį. Visą masę užtepame ant pirmo biskvito. 

Išplakame kietąją kokosų masę kartu su grietinėle, cukraus milteliais ir toliau sluoksniuojame kokosų ir paprastą grietinėlę. Ananasų gabaliukų Jurgita nemaišė į bendrą masę, o dėjo ant jau užteptos grietinėlės. Taip sluoksniuojame visą tortą. 

 

Dekoruojame tortą 

Tortą aptepame “Philadelphia” sūriu, sumaišytu su cukraus milteliais, puošiame gėlėmis iš sviestinio kremo su cukraus milteliais.