INGREDIENTAI
Biskvitui:
4 kiaušinių
100 g cukraus
100 g miltų
100 g kepintų kokosų drožlių
40 ml aliejaus
Kremui:
100 g sūrio “Philadelphia”
mažos skardinės konservuotų ananasų
3 šaukštų naminės karamelės
100 g grietinėlės
200 g riebaus kokosų kremo (Karolina naudojo 24% „Santa maria“)
cukraus arba cukraus miltelių pagal skonį (Karolina naudojo 2 v. šaukštus)
druskos pagal skonį
GAMYBA
Kepame biskvitą
Kiaušinius suplakame su cukrumi. Po 5 min. plakimo supilame aliejų. Miltus persijojame, kepintas kokoso drožles sumalame, kad gautume miltus ir viską sumaišome. Kepame apie 35 min. 180 laipsnių kaitros orkaitėje. Atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 arba 4 dalis.
Gaminame kremą ir surenkame tortą
Pirmiausia, per naktį šaldytuve palaikome kokosų kremą, kad atsiskirtų kietoji nuo skystosios dalies.
“Philadelphia” sūrį suplakame su karamele, pasūdome pagal skonį. Visą masę užtepame ant pirmo biskvito.
Išplakame kietąją kokosų masę kartu su grietinėle, cukraus milteliais ir toliau sluoksniuojame kokosų ir paprastą grietinėlę. Ananasų gabaliukų Jurgita nemaišė į bendrą masę, o dėjo ant jau užteptos grietinėlės. Taip sluoksniuojame visą tortą.
Dekoruojame tortą
Tortą aptepame “Philadelphia” sūriu, sumaišytu su cukraus milteliais, puošiame gėlėmis iš sviestinio kremo su cukraus milteliais.
|