Tortas „Napoleonas“
22544
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22544,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Tortas „Napoleonas“

Vaidoto Mormoko darbinė veikla – susijusi su statybomis, todėl retkarčiais laisvalaikiu jis pasineria į visai kitokią mėgstamą veiklą – maisto gaminimą. Virtuvėje Vaidotas mėgsta eksperimentuoti nuo pat vaikystės. Tada jį labiausiai domino saldumynai, kurie ir buvo patys pirmieji konditeriniai eksperimentai. Su seserimi jis išbandė ne vieną „Tinginio” receptą ir kitus lengvai pagaminamus, dažniausiai nekeptus desertus. Jau vėliau susidomėjo rimtesniais, sudėtingesniais konditeriniais gaminiais. Tik kuo toliau, tuo mažiau laisvo laiko belikdavo bandymams virtuvėje, tačiau susidomėjimas tortų gamyba išliko. Vaidotas mėgsta savo šeimyną palepinti desertu ar tortu, jų šeimos favoritas – „Napoleonas“. Šį tortą Vaidotas gamins ir Tortų turnyrui, o druskos temą atskleis jo dekore.

 

Lakštams :

400 g sviesto

4 stiklinių miltų

1 stiklinės 30 proc. grietinės

 

Kremui:  

300 g sviesto

1 stiklinės miltų

1,5 stiklinės pieno

2 stiklinių cukraus

pakelio vanilinio cukraus

6 kiaušinių trynių

 

Paruošiame lakštus

Šaltą sviestą smulkiai sukapojame su miltais, supilame grietinę ir minkome kol gausis vientisa blizgi tešla. Tešlą atšaldome šaldytuve per naktį arba bent keletą valandų iki gaminimo. 

Tešlą padaliname į 7 atskirus vienodo dydžio gabalėlius, kiekvieną iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lakštus subadome šakute ir kepame 195 laipsnių karščio orkaitėje apie 8-10 minučių.

 

Paruošiame kremą

Pasiruošiame du puodus. Pirmame puode ant lėtos ugnies išlydome sviestą, suberiame miltus ir kiek pakaitiname. Į antrajį puodą suberiame cukrų, vanilinį cukrų, supilame pieną ir kaitiname iki virimo. Nuolat maišant, karštą skystį supilame ant kiaušinių trynių, gerai išmaišome ir vėl statome ant ugnies kol užvirs ir intensyviai maišome. Kremo konsistencija turi būti grietinės tirštumo, vėsdamas kremas dar labiau sutirštės. Kremą atvėsiname ir pertepame atvėsusius lakštus. Vieną torto sluoksnį pertepame juodųjų serbentų arba spanguolių džemu.

Dalyvis

Vaidotas Mormokas