TORTAS „PUŠYNAS KANKORĖŽYJE“
22694
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22694,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

TORTAS „PUŠYNAS KANKORĖŽYJE“

 

Torto autorė – MIGLĖ PUŽAITĖ 

 

Druskininkai man labiausiai asocijuojasi su atokvėpiu, grynu oru, gražia gamta, pušynais, miškais. Todėl norėjosi sukurti tortą, kuris ir sietųsi su gamta, pušynais bei Druskininkų simboliais – herbe vaizduojamomis trimis pušimis su karūnomis. Tad nusprendžiau Druskininkų temą atspindėti kankorėžio formos tortu. Kankorėžis simbolizuoja pušį ir gyvenimą – tai yra pušies vaisius – vaikas, kartu saugo sėklas ir sėja toliau šį medį, kol galiausiai sutrūnija ir grįžta į žemę maitindamas dirvą. Šiame simbolyje telpa visas natūralus gyvenimo ratas – ir gimimas, ir augimas, ir mirtis.

Biskvitas sodraus šokoladinio skonio, o maskarponės kremas švelniai saldus su romo aromatu, viską apjungia šokoladinis ganašas/kremas išorėje. Cukraus masės dekorą, kurie nemėgsta saldžiai, gali nevalgyti. 

 

RECEPTAS

 

INGREDIENTAI

 

Biskvitui:

226 g sviesto

4 kiaušinių

220 g cukraus

250 g miltų

65 g kakavos

60 ml kavos

1,5 a.š. kepimo miltelių

žiupsnio druskos

180 ml pasukų arba kefyro

Kremui:

300 g maskarponės sūrio

250 g grietinėlės

3-4 šaukštų cukraus miltelių

1 a.š. citrinos sulčių

kelių lašų romo esencijos

Šokoladiniam kremui-ganašui:

200 g juodojo šokolado

180 ml grietinėlės

Dekorui:

~600 g cukraus pastos (fondanto) 

maistinių dažų

 

GAMYBA

 

Kepame biskvitą 

Minkštą sviestą išsukame kartu su cukrumi. Po to po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Išsijojame miltus su kakava, sudedame druską, kepimo miltelius. Dalį sauso mišinio supilame į tešlą, išmaišome. Supilame pasukas, po to – dar dalį sauso mišinio, tuomet – kavą ir likusią sauso mišinio dalį. Kepame 165 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min.

Gaminame kremą

Suplakame grietinėlę, įdedant po truputį cukraus pudros, atsargiai sumaišome su maskarpone. Supilame citrinos sultis ir kelis lašus romo esencijos.

Gaminame šokoladinį kremą – ganašą

Grietinėlę kaitiname ant lėtos ugnies. Jai pradėjus virti, išjungiame ugnį, sudedame šokoladą ir išmaišome, kol ištirps.

Surenkame tortą 

Biskvitą pertepame kremu, pašaldome pusvalandį šaldytuve. Po to apipjaustome formą, aptepame šokoladu, vėl pašaldome ir dekoruojame su cukraus pasta. Pirma iškočiojame apskritimą iš cukraus masės ir uždengiame tortą, o po to lipdome ant torto lapelius iš cukraus masės, tapome su maisto dažais.