Tortas „Red Velvet”
22580
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22580,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Tortas „Red Velvet”

Evelina Bernotaitė iš Priekulės studijuoja Klaipėdos turizmo mokykloje. Vaikystėje ji visada atrasdavo laiko ir noro padėti mamai, užmaišyti tešlą keksiukams. Bet prieš vienerius metus pradėjo giliau domėtis konditerija, ieškoti saldžių receptų ir mėginti juos įgyvendinti. Dabar ji – konditerė mėgėja ir konditerinius gaminius kepa savo šeimos šventėms. Evelinos nuomone, konditerija – menas, kūryba, kurią galima ne tik pamatyti, bet ir paskanauti. Vienas iš labiausiai jai patinkančių tortų – „Red Velvet”, šio torto receptą ir parinko turnyrui. Sūrumo skonis jame bus jaučiamas kreme, iš filadelfijos sūrio, grietinėlės, cukraus pudros ir saulėje džiovintų pomidorų.

 

20 cm skersmens torto formai

 

Biskvitams:

 230 g miltų

 20 g kakavos

 200 g cukraus

 0,002 g kepimo miltelių

 0,001 g kepimo sodos

 žiupsnelio druskos

 70 g minkšto sviesto

 3 šaukštų bekvapio aliejaus 

 2 vidutinių kiaušinių

 0,004 g acto

 165 ml pasukų arba kefyro

 0,003 g vanilės ekstrakto

 0,010 g raudonų maistinių dažų

 

Kremui:

300 g grietinėlės

200 g filadelfijos sūrio

50 g cukraus pudros

300 g saulėje džiovintų pomidorų

 

Iškepame biskvitus

Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, sumaišome. Atidedame į šalį. Plakikliu išplakite sviestą iki purumo. Beriame cukrų, pilame aliejų ir plakame iki purios, vientisos masės. Kiaušinius ir vanilę suplakame, supilame į sviesto ir cukraus mišinį ir gerai išplakame plakikliu. Ąsotėlyje sumaišome pasukas arba kefyrą su actu ir maistiniais dažais. Dažų dedame tiek, kad gautųsi ryški raudona spalva ir įmaišome į tešlą. Miltų mišinį įsijojame į tešlą ir palengva mentele įmaišome. Tešlą tolygiai paskirstome tarp dviejų kepimo formų. Kepame apie 20-25 minutes arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus. Iškeptus biskvitus 5 minutes paliekame formose, tuomet išimame, nulupame kepimo popierių ir visiškai atvėsiname ant grotelių. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjauname pusiau.

 

Pagaminame kremą

Grietinėlę išplakame su cukrumi, kol sutirštės, bet dar bus ne visiškai išplakta, tuo metu sulėtinus plakiklio greitį po šaukštą dedame filadelfijos sūrį į grietinėlę ir stebime, kad tekstūra būtų stangri, išlaikytų formą ir viskas susimaišytų į vientisą kremą.

Dalyvė

Evelina Bernotaitė