Torto autorė – IRYNA VOZNIUK
Druskininkai yra miestas, susijęs su daugybe žaliųjų miškų. Su vietomis, kur žmonės prisipildo energijos, jėgų ir sveikatos. Todėl špinatai yra neatsiejama šio torto dalis, tai, kaip sveikatos ir energijos produktas. Špinatai biskvitui suteikia smaragdo spalvą, o žalia yra Druskininkų miškų simbolis. Maskarponės kremo derinys su juodųjų serbentų sluoksniu nepaliks abejingo nei vieno. Tai tortas, kuris tikrai papuoš šventinį stalą! |
RECEPTAS
INGREDIENTAI
1500 g svorio, 21 cm skersmens, 9 cm aukščio tortui
Biskvitui: 4 vnt. kiaušinių 120 g cukraus 150 g miltų 150 g špinatų lapų 15 g aliejaus 15 g citrinų sulčių 7 g kepimo miltelių Kremui: 500 ml grietinėlės 300 g maskarponės sūrio 150 g cukraus 20 g želatinos 100 ml vandens Juodųjų serbentų sluoksniui: 100 g juodųjų serbentų sulčių 100 g vandens 20 g cukraus 20 g želatinos 100 g vandens želatinai |
GAMYBA
Kepame biskvitą Nuplauname špinatų lapus ir sumaišome su maišytuvu į vientisę masę, kartu su aliejumi ir citrinų sultimis. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padidės penkis kartus. Į išplaktą kiaušinių masę įpilame špinatų masę, miltų, kepimo miltelių ir viską lengvai permaišojme. Biskvitą formuojame ant kepimo popieriaus, kepame 180°C orkaitėje 40 min. Paruošiame kremą Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir maskarponės sūriu iki tirštų putų, tačiau neperplakame, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpiname, perkošiame, ataušiname iki kambario temperatūros. Toliau įmaišome želatiną į grietinėlės masę. Gaminame juodųjų serbentų sluoksnį Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Į dubenį supilame sultis, vandenį, cukrų ir išbrinkusią želatiną. Viską kaitiname ant mažos ugnies, kol visiškai ištirps. Į formą įpilame sultis. Dedame į šaldymo kamerą, kol sustings. Suformuojame tortą Pradedantį stingti kremą dar kartą permaišome ir juo pertepame paruoštą pusgaminį. Suformuojame tortą, naudojant formos žiedą. Ant biskvito supilame pusę kremo, sudedame juodųjų serbentų sluoksnį, po to – kitą kremo pusę ir biskvitą. Dedame į šaldytuvą ir laikome visą naktį. Papuošiame ištirpintu šokoladu ir šviežiomis uogomis. |