TORTAS „SMARAGDINIS“
22704
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22704,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

TORTAS „SMARAGDINIS“

 

Torto autorė – IRYNA VOZNIUK

 

Druskininkai yra miestas, susijęs su daugybe žaliųjų miškų. Su vietomis, kur žmonės prisipildo energijos, jėgų ir sveikatos. Todėl špinatai yra neatsiejama šio torto dalis, tai, kaip sveikatos ir energijos produktas.

Špinatai biskvitui suteikia smaragdo spalvą, o žalia  yra Druskininkų miškų simbolis. Maskarponės kremo derinys su juodųjų serbentų sluoksniu nepaliks abejingo nei vieno. Tai tortas, kuris tikrai papuoš  šventinį stalą!

 

RECEPTAS

 

INGREDIENTAI

1500 g svorio, 21 cm skersmens, 9 cm aukščio tortui

 

Biskvitui:

4 vnt. kiaušinių

120 g cukraus

150 g miltų

150 g špinatų lapų

15 g aliejaus

15 g citrinų sulčių

7 g kepimo miltelių

Kremui:

500 ml grietinėlės

300 g maskarponės sūrio

150 g cukraus

20 g želatinos

100 ml vandens

Juodųjų serbentų sluoksniui:

100 g juodųjų serbentų sulčių

100 g vandens

20 g cukraus

20 g želatinos

100 g vandens želatinai

 

GAMYBA

 

Kepame biskvitą

Nuplauname špinatų lapus ir sumaišome su maišytuvu į vientisę masę, kartu su aliejumi ir citrinų sultimis. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padidės penkis kartus. Į išplaktą kiaušinių masę įpilame špinatų masę, miltų, kepimo miltelių ir viską lengvai permaišojme. Biskvitą formuojame ant kepimo popieriaus, kepame 180°C orkaitėje 40 min.

Paruošiame kremą

Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir maskarponės sūriu iki tirštų putų, tačiau neperplakame, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpiname, perkošiame, ataušiname iki kambario temperatūros. Toliau įmaišome želatiną į grietinėlės masę.

Gaminame juodųjų serbentų sluoksnį 

Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Į dubenį supilame sultis, vandenį, cukrų ir išbrinkusią želatiną. Viską kaitiname ant mažos ugnies, kol visiškai ištirps. Į formą įpilame sultis. Dedame į šaldymo kamerą, kol sustings.

Suformuojame tortą

Pradedantį stingti kremą dar kartą permaišome ir juo pertepame paruoštą pusgaminį. 

Suformuojame tortą, naudojant formos žiedą. Ant biskvito supilame pusę kremo, sudedame juodųjų serbentų sluoksnį, po to – kitą kremo pusę ir biskvitą. Dedame į šaldytuvą ir laikome visą naktį. Papuošiame ištirpintu šokoladu ir šviežiomis uogomis.