TORTAS „ŽALIASIS MIŠKAS”
22671
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22671,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

TORTAS „ŽALIASIS MIŠKAS”

 

Torto autorė – EVELINA KATILIŪTĖ

 

Žalias torto biskvitas – Druskininkų miškų samanos, uogos – Druskininkų miškų lobiai.

Skonis lengvai saldus, rūgštus, gaivinantis.

 

RECEPTAS

 

INGREDIENTAI

Biskvitui:

4 kiaušinių

1 stiklinės cukraus 

2 stiklinių miltų

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

200-300 g šaldytų smulkintų špinatų

Įdarui:

200 g šaldytų mėlynių

200 g šaldytų braškių

200 g šaldytų aviečių

pakelio aviečių skonio želė

pakelio agrastų skonio želė

GAMYBA

Pasiruošiame želė 

Užverdame vandenį. Jį supilame į du pusės litro stiklainius. Į vandenį suberiame želė pakelių turinį, atvėsiname.

Į dubenėlį supilame želė masę, taip pat – mėlynes, avietes, braškes. Palaukiame kol viskas sustings.

Kepame biskvitą 

Į dubenėlį supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, plakame apie 6 minutes, kol masė padvigubės. Suberiame miltus su kepimo milteliais, lėtai maišome, po truputį įmaišome špinatus. Supilame į formą ir kepame 25 min.

Surenkame ir patiekiame tortą 

Atvėsintą biskvitą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame į formą, biskvitą sulaistome vandeniu su citrina. Pilame želė su uogomis. Kitą biskvito dalį sutrupiname stambiais gabaliukais. Gabaliukus dedame ant želė sluoksnio ir statome į šaldytuvą.

Tortą šaldytuve geriausia laikyti per naktį, galima bent 3-4 val. Išimame iš formos ir skanaujame!