Torto autorė – EVELINA KATILIŪTĖ
Žalias torto biskvitas – Druskininkų miškų samanos, uogos – Druskininkų miškų lobiai. Skonis lengvai saldus, rūgštus, gaivinantis. |
RECEPTAS
INGREDIENTAI
Biskvitui: 4 kiaušinių 1 stiklinės cukraus 2 stiklinių miltų 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus 200-300 g šaldytų smulkintų špinatų Įdarui: 200 g šaldytų mėlynių 200 g šaldytų braškių 200 g šaldytų aviečių pakelio aviečių skonio želė pakelio agrastų skonio želė |
GAMYBA
Pasiruošiame želė Užverdame vandenį. Jį supilame į du pusės litro stiklainius. Į vandenį suberiame želė pakelių turinį, atvėsiname. Į dubenėlį supilame želė masę, taip pat – mėlynes, avietes, braškes. Palaukiame kol viskas sustings. Kepame biskvitą Į dubenėlį supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, plakame apie 6 minutes, kol masė padvigubės. Suberiame miltus su kepimo milteliais, lėtai maišome, po truputį įmaišome špinatus. Supilame į formą ir kepame 25 min. Surenkame ir patiekiame tortą Atvėsintą biskvitą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame į formą, biskvitą sulaistome vandeniu su citrina. Pilame želė su uogomis. Kitą biskvito dalį sutrupiname stambiais gabaliukais. Gabaliukus dedame ant želė sluoksnio ir statome į šaldytuvą. Tortą šaldytuve geriausia laikyti per naktį, galima bent 3-4 val. Išimame iš formos ir skanaujame! |