Justę Pupelienę vaikai vadina vaflių fėja-kepėja, ji kepa vaflius vaikų šventėse. Prieš metus jai gimė idėja sukurti savo veiklą ir ją pavadinti „Skanus prisiminimas”. Justei vaikystės skonis asocijuojasi būtent su širdelių formos blynais, todėl šventėse vaikams juos kepa pačius įvairiausius. Tortų turnyrui ji ruošia nestandartinį vaflių tortą, perteptą trijų skonių šokoladu ir pagardintą rožine druska.
Vaflių tešlai:
12 kiaušinių
400 g sviesto
300 g cukraus
300 g gazuoto mineralinio vandens
900 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Šokoladiniam pertepimui:
200 g baltojo šokolado
200 g pieniško šokolado
200 g juodojo šokolado
100 ml riebios grietinėlės
rožinės druskos kristalų
Iškepame vaflius
Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilame gazuotą mineralinį vandenį bei ištirpintą sviestą. Paplakame, kad viskas susijungtų. Miltus su kepimo milteliais persijojame į skystą masę ir toliau plakame, kol viskas susimaišo. Tešla turi gautis gana tiršta. Kepame vaflius čirvinių blynų keptuvėje. Atvėsiname ant medinės lentelės ir išskaidome blynus po vieną širdutę.
Paruošiame pertepimą
Šokoladus sudedam į tris skirtingus, atsparius karščiui dubenis. Grietinėlę paskirstom į visus dubenis po lygiai ir ištirpiname šokoladus garų vonelėse.
Surenkame tortą
Torto formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi, kad būtų lengviau iškelti tortą. Sudėliojame vaflių širdeles (jei reikia, jas pjaustome, kad gautųsi kaip torto lakštas). Tuomet užtepame baltuoju šokoladu ir pabarstome druskos kristalais. Vėl išdėliojame vaflių širdeles ir užtepame pienišku šokoladu bei pabarstome druskos kristalais. Taip pat darome ir trečią, bei tolimesnius sluoksnius (kiek jų bus, priklausys nuo turimos torto formos dydžio). Ant viršutinio sluoksnio išdėliojame 5 vaflių širdeles taip, kaip kepa vaflių keptuvėje, ir kiekviena širdelę padengiame skirtingu šokoladu. Viršų pabarstome druskos kristalais. Prieš valgant, rekomenduojama bent valandą vaflių tortą palaikyti šaldytuve.