Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas”
22338
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22338,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas”

Justę Pupelienę vaikai vadina vaflių fėja-kepėja, ji kepa vaflius vaikų šventėse. Prieš metus jai gimė idėja sukurti savo veiklą ir ją pavadinti „Skanus prisiminimas”. Justei vaikystės skonis asocijuojasi būtent su širdelių formos blynais, todėl šventėse vaikams juos kepa pačius įvairiausius. Tortų turnyrui ji ruošia nestandartinį vaflių tortą, perteptą trijų skonių šokoladu ir pagardintą rožine druska.

 

Vaflių tešlai: 

12 kiaušinių

400 g sviesto

300 g cukraus

300 g gazuoto mineralinio vandens

900 g miltų 

1 a.š. kepimo miltelių

vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

 

Šokoladiniam pertepimui:

200 g baltojo šokolado

200 g pieniško šokolado

200 g juodojo šokolado

100 ml riebios grietinėlės

rožinės druskos kristalų

 

Iškepame vaflius

Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilame gazuotą mineralinį vandenį bei ištirpintą sviestą. Paplakame, kad viskas susijungtų. Miltus su kepimo milteliais persijojame į skystą masę ir toliau plakame, kol viskas susimaišo. Tešla turi gautis gana tiršta. Kepame vaflius čirvinių blynų keptuvėje. Atvėsiname ant medinės lentelės ir išskaidome blynus po vieną širdutę.

 

Paruošiame pertepimą

Šokoladus sudedam į tris skirtingus, atsparius karščiui dubenis. Grietinėlę paskirstom į visus dubenis po lygiai ir ištirpiname šokoladus garų vonelėse. 

 

Surenkame tortą

Torto formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi, kad būtų lengviau iškelti tortą. Sudėliojame vaflių širdeles (jei reikia, jas pjaustome, kad gautųsi kaip torto lakštas). Tuomet užtepame baltuoju šokoladu ir pabarstome druskos kristalais. Vėl išdėliojame vaflių širdeles ir užtepame pienišku šokoladu bei pabarstome druskos kristalais. Taip pat darome ir trečią, bei tolimesnius sluoksnius (kiek jų bus, priklausys nuo turimos torto formos dydžio). Ant viršutinio sluoksnio išdėliojame 5 vaflių širdeles taip, kaip kepa vaflių keptuvėje, ir kiekviena širdelę padengiame skirtingu šokoladu. Viršų pabarstome druskos kristalais. Prieš valgant, rekomenduojama bent valandą vaflių tortą palaikyti šaldytuve. 

Dalyvė

Justė Pupelienė