Planas B konditerę Barborą Inciutę Čepulionienę atvedė iki prizinių vietų šalies čempionatuose
22505
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22505,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Planas B konditerę Barborą Inciutę Čepulionienę atvedė iki prizinių vietų šalies čempionatuose

Kokia proga su seserimis „atidarė“ savo pirmąjį restoraną, kodėl po socialinės pedagogikos studijų teko rinktis planą B ir kaip ruošiasi Turnyrui, pasakoja patirties konkursuose jau turinti – du kartus Lietuvos atvirame vyno ir desertų derinių čempionate prizines vietas užėmusi konditerė Barbora Inciutė Čepulionienė (29)

 

Pirmasis mano iškeptas tortas… buvo skirtas tėvų vestuvių metinėms, kurių proga su sesėmis namuose „įkūrėme“ restoraną. Man buvo 6-7 metai. Nesu tikra, ar tortas tėvams patiko, nes buvo labai keistas – biskvitas su braškiniu jogurtu. 

 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar… , prasidėjo mano gimtajame miestelyje Pagėgiuose, kur tėvai turėjo kavinę. Mes, penkios seserys, mielai padėdavome tėvams. Mane labiausiai traukė ir domino maisto gaminimas. Iš mamos-virtuvės šefės išmokau visų pagrindinių įgūdžių. Vis tik po mokyklos įstojau į socialinę pedagogiką, bet darbo neradau – teko imtis plano B: to, ką sugebu geriausiai. Įgijau virėjos profesiją – tuo metu apie konditeriją negalvojau, nes jai reikia tikslumo, o aš mėgau eksperimentuoti, bet atlikti praktikos Šefo Daivydo Praspaliausko buvau priimta į konditerės vietą. Po praktikos dirbti pradėjau desertinėje „Atostogos“, o po poros metų darbo, siekdama tobulėti, perėjau į restoraną „Dine“. Čia turiu galimybę atsiskleisti kaip konditerė, čia vyksta mano svarbiausi konditeriniai atradimai, čia kiekvieną dieną eksperimentuoju kurdama kažką naujo. Su šio restorano somelje Arminu Darasevičiumi du kartus dalyvavome Lietuvos atvirame vyno ir desertų derinių čempionate ir abu kartus užėmėme antrą vietą.  

 

Slapta vis dar svajoju iškepti… prancūziškų miltinių kepinių, tokių kaip kruasanai. Labai noriu išmokti darbo su sluoksniuota tešla, taip pat – šokoladu. Mūsų virtuvė nėra tam pritaikyta, tad tai – ateities planai.

 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… noras eksperimentuoti. Darbą pradedu 8 val. ryto ir iki pietų, kurie prasideda 11:30 val., turiu kelias valandas iškepti duoną ir sugalvoti, kokį desertą gaminsiu pietums. Net jei jį sugalvoju iš vakaro, ryte atėjusi, sužinojusi, kiek svečių sulauksime, bei pamačiusi, kokių produktų turime, persigalvoju. 

 

Druska mano kepiniuose slepiasi…, nors jos ir nebijau. Priešingai, kaip tik mėgstu netradicinius derinius, pavyzdžiui, naudoju rūkytą druską. Ji puikiai dera su raudonu vynu, burokėliais – tokiems „žemiškiems“ desertams. Druska, žinoma, tinka su šokoladu ir karamele. 

 

Tortų Turnyrui ruošiu… tai, ko paprastai nerasite virtuvėje. Nors nesu aistringa tortų kepėja, nes jiems reikia kruopštumo, ir kaip studentė tempiu iki paskutinės dienos prieš egzaminą, jau dėlioju mintis, koks jis bus. 

Konditerė

Barbora Inciutė Čepulionienė