Šokoladinis tortas su varškės sūrio kremu ir sūria karamele
22530
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22530,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Šokoladinis tortas su varškės sūrio kremu ir sūria karamele

Realiame gyvenime Nijolė Miknevičiūtė-Katinienė yra informacinių technologijų mokytoja, dirbanti Alantos technologijų ir verslo mokykloje. Jai labai patinka gaminti maistą, tuo pačiu ir desertus ir visą laiką įdomu pagaminti kažką naujo, išbandyti save. Nijolė Tortų turnyrui šį tortą ruošia ne atsitiktinai. Vasario mėnesį Rygoje jai teko ragauti sūrios karamelės saldainių „Karvutė”. Tuomet ji pabandė sugalvoti, kaip sūrią karamelę suderinti torte su kitais skoniais. Pavyko puikus tortas!

 

Biskvitui:

500 g miltų

500 g cukraus

100 g kakavos

3 a.š. kepimo miltelių

2 a.š. druskos

4 kiaušinių

120 g sviesto

120 ml aliejaus

560 ml pieno

2 a.š. acto

 

Karamelei:

300 g cukraus

75 ml vandens

300 g grietinėlės 30 proc. riebumo

50 g sviesto

1 a.š. jūros druskos

 

Kremui:

500 g kreminės varškės

200 g sviesto

200 g cukraus pudros

 

Iškepame biskvitą

Iš visų ingredientų užmaišome tešlą. Iškepame 3 biskvitus įkaitintoje iki 170 °C temperatūros orkaitėje. 

 

Paruošiame karamelę

Sumaišome ir užkaičiame vandenį ir cukrų. Verdame ant vidutinės ugnies nemaišydami, tik periodiškai kresteldami, kad cukrus nepriliptų prie dugno ar kraštų. Verdame, kol karamelė taps gražios gintarinės spalvos. Kitame inde užkaičiame grietinėlę ir kaitiname kol užvirs. Kai karamelė tampa gražios gintaro spalvos, nuimame puodą nuo ugnies, įmaišome sviestą bei druską. Masę išmašome, supilame dalimis karštą grietinėlę. Išmaišius, vėl užkaičiame masę 5 minutėms, kol ji tampa vientisa. Nukėlę nuo ugnies, perpilame į stiklinį ar keramikinį indą, uždengiame maistine plėvėle taip, kad ji liestųsi su karamelės paviršiumi ir leidžiame atvėsti. Atvėsusią karamelę pastatome 2-3 valandoms į šaldytuvą. 

 

Paruošiame kremą

Visus ingredientus suplakame plaktuvu iki vientisos masės.

 

Surenkame tortą

Biskvitą sutepame kremu, vėliau iš kremo padarome bortelį, pilame kelis šaukštus karamelės, dedame kitą biskvitą, bet labai nespaudžiame, kad nepratrūktų bortelis ir neištekėtų karamelė. Su antruoju biskvitu kartojame tą patį, kaip ir su pirmuoju. Puošiame pagal savo skonį.

Dalyvė

Nijolė Miknevičiūtė-Katinienė