Realiame gyvenime Nijolė Miknevičiūtė-Katinienė yra informacinių technologijų mokytoja, dirbanti Alantos technologijų ir verslo mokykloje. Jai labai patinka gaminti maistą, tuo pačiu ir desertus ir visą laiką įdomu pagaminti kažką naujo, išbandyti save. Nijolė Tortų turnyrui šį tortą ruošia ne atsitiktinai. Vasario mėnesį Rygoje jai teko ragauti sūrios karamelės saldainių „Karvutė”. Tuomet ji pabandė sugalvoti, kaip sūrią karamelę suderinti torte su kitais skoniais. Pavyko puikus tortas!
Biskvitui:
500 g miltų
500 g cukraus
100 g kakavos
3 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. druskos
4 kiaušinių
120 g sviesto
120 ml aliejaus
560 ml pieno
2 a.š. acto
Karamelei:
300 g cukraus
75 ml vandens
300 g grietinėlės 30 proc. riebumo
50 g sviesto
1 a.š. jūros druskos
Kremui:
500 g kreminės varškės
200 g sviesto
200 g cukraus pudros
Iškepame biskvitą
Iš visų ingredientų užmaišome tešlą. Iškepame 3 biskvitus įkaitintoje iki 170 °C temperatūros orkaitėje.
Paruošiame karamelę
Sumaišome ir užkaičiame vandenį ir cukrų. Verdame ant vidutinės ugnies nemaišydami, tik periodiškai kresteldami, kad cukrus nepriliptų prie dugno ar kraštų. Verdame, kol karamelė taps gražios gintarinės spalvos. Kitame inde užkaičiame grietinėlę ir kaitiname kol užvirs. Kai karamelė tampa gražios gintaro spalvos, nuimame puodą nuo ugnies, įmaišome sviestą bei druską. Masę išmašome, supilame dalimis karštą grietinėlę. Išmaišius, vėl užkaičiame masę 5 minutėms, kol ji tampa vientisa. Nukėlę nuo ugnies, perpilame į stiklinį ar keramikinį indą, uždengiame maistine plėvėle taip, kad ji liestųsi su karamelės paviršiumi ir leidžiame atvėsti. Atvėsusią karamelę pastatome 2-3 valandoms į šaldytuvą.
Paruošiame kremą
Visus ingredientus suplakame plaktuvu iki vientisos masės.
Surenkame tortą
Biskvitą sutepame kremu, vėliau iš kremo padarome bortelį, pilame kelis šaukštus karamelės, dedame kitą biskvitą, bet labai nespaudžiame, kad nepratrūktų bortelis ir neištekėtų karamelė. Su antruoju biskvitu kartojame tą patį, kaip ir su pirmuoju. Puošiame pagal savo skonį.