Auksės Zarembaitės-Noreikevičienės meilė druskai ir svajonė apie kelių metrų aukščio tortą
21760
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21760,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
  • Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė
  • Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė
  • Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė
  • Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė
  • Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė

Auksės Zarembaitės-Noreikevičienės meilė druskai ir svajonė apie kelių metrų aukščio tortą

Apie ypatingą meilę druskai ir vyro vaidmenį kelyje link konditerijos – pasakoja kasdien profesionalioje virtuvėje dirbanti ir jau kelis metus tortus kepanti Auksė Zarembaitė-Noreikevičienė (31).

 

Pirmasis mano iškeptas tortas… buvo iškeptas dar visai vaikystėje kartu su mama. Kiek pamenu, tai buvo labai paprastas tortas su vaniliniu biskvitu, grietinėle ir vaisiais ar uogomis. Kai jau pradėjau tortus kepti pagal užsakymus, pirmąjį dovanojau pusseserei. Jį puošiau ant kruopų džiovintomis gėlėmis. Tuomet apie tokį dekorą kažkur perskaičiau – dabar tai kelia šypseną.

 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar… prasidėjo, kai draugės, kaimynės pradėjo klausinėti ir prašyti joms iškepti tortų įvairiomis progomis. Pasak jų, turiu gerą skonį, man gerai pavyksta. Prašydavo ir patarimų. Man pačiai vienodai svarbus tiek torto skonis, tiek išvaizda. Jaučiu didžiulį malonumą, kai po kasdienio meniu patiekalų gaminimo virtuvėje, galiu kitą pusdienį skirti būtent tortams ir, jei tik leidžia aplinkybės, galiu valandų valandas tobulinti smulkiausias dekoro detales. Visas jas formuoju rankomis – stengiuosi nepirkti ir nesinaudoti formelėmis, kurių namuose jau ir taip be galo daug. Nors vyrui tai nepatinka, būtent jis paragino sukurti „Facebook“ paskyrą „Auksės kepiniai“ ir ten talpinti tortų nuotraukas.

 

Slapta vis dar svajoju iškepti… ypatingai didelį, kelių metrų aukščio, vestuvinį tortą. Juos pradėjau kepti šiemet. Šią vasarą vieną užsakymą teks vežti kažkur toliau, o pirmieji buvo skirti artimiesiems – pusbroliui, kaimynei.

 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… nuolatinis noras „perlipti per save“, padaryti daugiau, kitaip nei visi daro, sužinoti daugiau. Taip kartą ryžausi sukurti tortą-fontaną. Iš pradžių niekaip nesigavo sukurti dekoro, vaizduojančio bėgantį vandenį, o kai pavyko ir nuvežėme į šventės vietą, per naktį fontano dekoracija sugriuvo. Vėl važiavome didelį atstumą tam, kad pataisyčiau tortą ir išgelbėčiau šventę. Pavyko! Taip pat mėgstu piešti, nuolat naršau po internetą, „Pinterest“.

 

Druska mano kepiniuose slepiasi… kremuose, šokolade, biskvite – visur. Druska atskleidžia skonį. Man iš tiesų patinka druska – kartais žmonės užsimena, kad jos naudoju per daug – klausia, ar neįsimylėjau.

 

Tortų Turnyrui ruošiu… pirmiausia, dekorui būtinas priemones. Jas gaminti padeda vyras. Tuo tarpu dar galvoju, kaip sukurti druskos efektą. Galbūt tai bus druskos kristalai, bet galutinai dar neapsisprendžiau.

Konditerė

Auksės Zarembaitė Noreikevičienė