FIRMINIS ŠOKOLADINIS MEDUTIS
22682
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22682,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

FIRMINIS ŠOKOLADINIS MEDUTIS

 

Torto autorė – ARIANDA KRASNOPIOROVA

 

Druskininkų miesto tematiką aš išskleidžiau torto papuošimu ir jo vidiniu pasauliu.

Torto akcentas – fontanas. Bandžiau pakartoti kaip tik tą grojantį fontaną, kuris yra miesto centre. Mano manymu, tai viena iš gražiausių vietų Druskininkuose.

Visais metų laikais Druskininkų miestas atrodo nepakartojamai ir įspūdingai. Vasarą šitas miestas ypač jaukus ir nuostabus. Manau, dėl to tortų turnyras vyksta būtent šituo laiku. Vasaros pradžią aš pažymėjau braškėmis ant torto, sezoninėmis gėlėmis – ramunėlėmis ir bijūnais. 

Tortuko vidinis pasaulis yra ypač nuostabus. 18 plonyčių papločių man asmeniškai asocijuojasi su dideliu ir nepakartojamu pasirinkimu lankytinų vietų Druskininkuose.

Torto skonis tikrai neįprastas ir dar niekur neragautas.

Visi esame pripratę prie tradicinio medaus torto. O šitas, sakyčiau, dar labiau prisotintas medaus natele, kuri labai švelniai atskleidžia šokoladinių paplotėlių skonį.

Tikrai labai skanus ir gardžiai prisotintas kremu tortas!

 

RECEPTAS

INGREDIENTAI

2 kg tortui

Tešlai:

2 kiaušinių

150 g cukraus

2 š. medaus

100 g sviesto

2 a. š. sodos

2 š. kakavos miltelių

3 stiklinių miltų

Kremui:

500 g grietinės

250 g maskarponės

250 g grietinėlės

 

GAMYBA

Ingredientus tešlai (išskyrus miltus, kakavą ir sodą) sumaišome puode. Puodą kaitiname ant viryklės. Kada sviestas visas ištirpsta, dedame sodą. Masė padvigubėja. Vėliau dedame kakavos miltelius ir miltus. Kočiojame paruoštą tešlą į vienodus papločius.

Kepame orkaitėje. Iškeptus papločius pertepame kremu, kuriam grietinėlę suplakame kartu su grietine ir maskarponės sūriu, pagal skonį į kremą dedame cukraus pudrą.