Konditerės Jelenos Orlovič turnyrui ruošiamą tortą pirmiausia ragaus jos šeimos nariai
22220
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22220,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
  • Jelena Orlovič
  • Jelena Orlovič
  • Jelena Orlovič
  • Jelena Orlovič
  • Jelena Orlovič
  • Jelena Orlovič

Konditerės Jelenos Orlovič turnyrui ruošiamą tortą pirmiausia ragaus jos šeimos nariai

Apie nuo vaikystės puoselėtą svajonę tapti konditere, kelią link jos išsipildymo bei drąsos suteikusį laimėjimą pasakoja viename geriausių sostinės restoranų „Time“ dirbanti konditerė Jelena Orlovič (40).

 

Pirmasis mano iškeptas tortas… „Medutis“ pagal mamos receptą, dar vaikystėje iškeptas jos gimtadienio proga. Mama mus nuolat lepindavo įvairiais pyragais, o man, mažai mergaitei, visada būdavo labai įdomu stebėti, kaip ji juos gamina. Dar būdama visai maža stovėdavau ant kėdutės ir, kaip galėdama, jai padėdavau. Skaniausia tame procese buvo ragauti „žalią“ tešlą. Šis įprotis išliko iki šiol.

 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar… prasidėjo dar vaikystėje. Baigusi mokyklą, nusprendžiau siekti savo svajonės ir tapti konditere. Baigiau profesinę mokyklą – įgijau virėjos-konditerės specialybę, bet tuomet mano gyvenimo kelias pasuko kita linkme – ilgus metus dirbau  darbą, visai nesusijusį su konditerija. Augindama du vaikus, ėmiau domėtis sveika mityba, desertais, kurie nekenkia figūrai ir sveikatai. Pastebėjau, kad tokių desertų trūksta – pradėjau kepti juos namie, vaišinti drauges. Sulaukiau daug pagyrimų ir tai įkvėpė. Daug mokiausi, tobulinau žinias bei įgūdžius ir prieš kelis metus pradėjau dirbti konditere restorane „Time“. Su jo šefu Ignu Višinsku 2017 m. laimėjome pirmą vietą kasmetiniame vyno ir desertų derinių čempionate. Tai suteikė dar daugiau tikėjimo, jog aš moku ir galiu.

 

Slapta vis dar svajoju iškepti… vestuvinį tortą, apie kurį svajoja daugelis konditerių. Ši svajonė netrukus taps realybe: kaip tik šiuo metu ruošiu dovaną – gražų vestuvinį tortą draugės dukrai.

 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… vien mintis apie tai, kaip įvairūs skoniai susijungs ir atsiskleis kuriamame deserte. Taip pat kasdien sulaukiu padrąsinimo iš mano kolegos – virtuvės šefo Igno, kuris, kai aš abejoju, sako, jog galiu ir moku.

 

Druska mano kepiniuose slepiasi… kaip skonių stipriklis: sujungus saldumą ir sūrumą, šie skoniai jaučiami stipriau.

 

Tortų Turnyrui ruošiu… tortą, kurį pirmiausia duosiu paragauti savo šeimos nariams, nes jų nuomonė man labai svarbi. Koks konkrečiai tai bus tortas, dar nesu iki galo apsisprendusi. Kokią druską naudosiu, žinau, bet lai tai lieka paslaptyje.

Konditerė

Jelena Orlovič