Kelis universitetus baigusi Viktorija Maliukevičienė šiandien – nuosavos kepyklėlės savininkė
22310
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22310,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kelis universitetus baigusi Viktorija Maliukevičienė šiandien – nuosavos kepyklėlės savininkė

Apie savo įkvepiantį profesinį kelią nuo marketingo specialistės iki nuosavos kepyklėlės „Tortinė“  savininkės, pasakoja konditerė Viktorija Maliukevičienė.

 

Pirmasis mano iškeptas tortas… Pirmąjį tortą iškepiau ganėtinai neseniai –  prieš dvylika metų. Tai buvo gaivus vaisinis tortas. Receptas paprastas, bet labai skanus. Tuo metu  su savo antrąja atžala buvau motinystės atostogose, tad laiko turėjau ne mažai, o virtuvėje sukinėtis mėgau nuo mažens. Tiesa, šis tortas nebuvo priežastis to, kuo esu šiandien.

 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar…  Iki konditerės darbo pasirinkimo ėjau ilgai: baigiau keletą universitetų, viena iš specialybių – marketingo specialistė, tad prekyba, vadyba ir marketingas buvo pagrindinė mano veikla. Lūžis gyvenime įvyko gimus trečiajam vaikui. Norėjosi kažko naminio, ne tik skanaus, bet ir gražaus. Pradėjau ieškoti informacijos ir užtikau tikrus lobynus: receptus, kepimo paslaptis, dekoro pamokas. Viską norėjau išbandyti kuo greičiau! Tuomet natūraliai atsirado ir pirmoji mano mokytoja, vėliau sekė pamokos pas garsius konditerius iš viso pasaulio. Kad įgaučiau tinkamos patirties, įsidarbinau restorane bei pradėjau dirbi savarankiškai, įkūrusi kepyklėlę „Tortinė“. Ši veikla taip įsuko, jog net nepastebėjau, kaip prabėgo aštuoni saldūs metai.

 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… Naujovės: nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos. Esu labai dėkinga savo klientams, kurių skanias fantazijas man tenka įgyvendinti. Jų atsiliepimai labai motyvuoja eiti į priekį. Trypčioti vietoje neleidžia ir konkurencija. Kasdien esu ieškojimuose, nuolat mokausi bei tobulinuosi. 

 

Slapta vis dar svajoju iškepti… Net negalėčiau įvardinti konkretaus kepinio pavadinimo. Eilėje dar laukia daug įvairių naujų skonių bei technikų. Akys didelės, deja, rankos per trumpos, nes  katastrofiškai trūksta laiko. 

 

Druska mano kepiniuose slepiasi… Ja tikrai nepiktnaudžiauju bei nenaudoju visur, bet druska yra ta paslaptis, kuri atskleidžia, sustiprina ar suteikia subtilumo tam tikriems skoniams. Be abejo, kalbu apie klasikinius derinius, tokius, kaip sūri karamelė.

 

Tortų Turnyrui ruošiu… Iš tiesų, turnyro tortas vis dar paslaptis ir man pačiai. Mintyse dar dėlioju detales, sluoksnius, skonius. Bet druska torte tikrai bus!

Konditerė

Viktorija Maliukevičienė