Savo desertinės atidarymui besiruošianti konditerė pati desertų nevalgo
22562
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22562,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Savo desertinės atidarymui besiruošianti konditerė pati desertų nevalgo

Nors pati nemėgsta saldumynų, tai netrukdo profesionalų Tortų turnyro dalyvei Agatai Kontrimei (27) užtikrintai judėti link savo svajonės išpildymo – nuosavos kavinės atidarymo. Agata pasakoja apie tai, kaip gimė ši svajonė, bei atskleidžia netikėtą Turnyrui kuriamo torto sumanymą. 

 

Pirmasis mano iškeptas tortas… ir pirmasis, kuris iškeliavo į svečius, taip pat buvo pirmasis ir vienintelis, kurį dekoravau cukrine mase. Tai buvo prieš keturis metus. Tortas buvo nelabai pavykęs ir daugiau cukrinės masės, gamindama desertus, nenaudoju. Kepu vadinamuosius nuogus, angliškai – „nude“ tortus. Jie labai gražūs, estetiški. Be to, jų dekorui ir receptams galiu naudoti mūsų pačių sodyboje viduryje miško auginamas gėles – levandas, alyvas, rožes, ramunėlės. 

 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar… prasidėjo, kai laisvalaikiu ėmiau daugiau domėtis konditerija. Buvau 19-os, dar neturėjau jokios praktikos, bet tada jau pradėjau svajoti apie savo kepyklėlę ar desertinę. Lankiau konditerijos kursus, bet tuo metu dirbau šeimos versle, tad tai buvo tik hobis. Kai ėmiau lauktis dukters, atsirado daugiau laisvo laiko ir pradėjau labiau gilintis, domėtis, skaityti knygas. Kai dukrytei buvo pusė metų, dar daugiau dėmesio ėmiau skirti konditerijai. Kepiau tortus namuose, vėliau pradėjau dirbti desertinėje „Atostogos“, po to – naujai atidarytame „Pacų“ viešbutyje bei „Apvalaus stalo klube“, bet iš visur išėjau vis galvodama apie savo pačios verslą. Nors pradžioje tai buvo tik graži svajonė, padarėme viską, kad artimiausiu metu ji išsipildytų. 

 

Slapta vis dar svajoju iškepti… šimtalapį. Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis. 

 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… , visų pirma, mano dukra, nuo kurios viskas ir prasidėjo. Ji yra mano didžiausia smaližė ir ragautoja. Pati aš saldumynų nevalgau ir nemėgstu, galiu tik paragauti, kad žinočiau, skanu ar neskanu. Mane taip pat įkvepia smalsumas: mėgstu ragauti, patinka nestandartiniai skoniai, jų deriniai. 

 

Druska mano kepiniuose slepiasi… visur ir tai normalu. Ji turi būti naudojama tam, kad atskleistų skonį. 

 

Tortų Turnyrui ruošiu… tai, ką jau šia savaitę bandysiu pagaminti, duosiu savo šeimos nariams ragauti ir vertinsime, kaip gavosi. O idėja kilo galvojant apie turnyro temą. Šokoladas ir karamelė būtų pernelyg paprasta, todėl prisiminiau jaunystę ir tai ką mėgau: tekilą, margaritas. Jų bus ir mano Turnyrui kuriamame torte.

Konditerė

Agata Kontrimė