Torto autorė – LAURA GALKINAITĖ
Visi žino, kad Dzūkija yra grybų karalystė, o šios karalystės sostinė – Druskininkai. Todėl, net nebuvo kitų minčių, kuo pagardinti tortą! Žinoma, kad dzūkų pasididžiavimu – grybais! Tortą stengiausi pagaminti puošnų ir spalvingą, kad būtų vertas žydinčių ir jaukių Druskininkų. Sotus tortas su vyraujančiais grybų, šoninės ir česnako skoniais. Grietinėlės sūrį pagyvina jogurto rūgštelė. Moliūgas suteikia lengvumo, tarp sūrumo ir rūgštelės įneša saldumo bei sukuria skonių harmoniją. Kiekvieną torto kąsnį apkabina gaivūs papuošimai iš agurkų ir marinuotų grybų.
RECEPTAS
GAMYBA Sumuštinių duonos riekeles paskrudiname skrudintuvėje. Gaminame I-ą sluoksnį Šoninę sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame iki 150 C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol švelniai apskrus. Šoninę išimame iš skardos ir nusausiname riebalų perteklių virtuviniu popieriumi. Sumaišome pertepimui išvardintus ingredientus. Gaminame II-ą sluoksnį Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome 0,5 cm griežinėliais. Griežinėlius aptepame aliejumi, pabarstome druska ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apie 30 minučių arba kol taps minkšti. Gaminame III-ą sluoksnį Grietinėlės sūrį sumaišome su majonezu ir sūriu. Grybus supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais ir iškepame keptuvėje su aliejumi. Pagardiname iškeptus grybus su druska, pipirais ir čiobreliais. Pasiruošiame masę šonams Sumaišome grietinėlės sūrį su tarkuotu sūriu. Surenkame tortą Sudedame 4 duonos riekeles, kad gautųsi kvadratas. Užtepame ožkos sūrio pertepimą (du šaukštus atidedame). Ant viršaus tolygiai sudedame skrudintos šoninės juosteles. Ant kitų 4 duonos riekelių sutepame likusį ožkų sūrio pertepimą ir pertepimu į apačią sudedame riekeles ant šoninės. Aptepame torto viršų ir šonus paskutiniu ketvirtuoju pertepimu.
|