Justina Augustaitienė iš Jonavos, kepti saldumynus pradėjo sulaukusi 14 metų, o būdama šešiolikos jau pajuto, jog būtent tai ir yra jos pašaukimas. Baigusi vidurinę mokyklą, ji įstojo į Maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą, įgijo konditerės specialybę. Konditerija jos gyvenime užima itin svarbią vietą, nes virtuvėje atsipalaiduoja, čia geriausiai atsiskleidžia jos kūrybiškumas. Tortų turnyrui Justina nusprendė dalyvauti su tortu, kuriame susileija žaliųjų citrinų rugštelė su šokolado švelnumu ir virsta į gaivių lengvą tortą. Druskos temą Justina atskleis dekoruodama tortą. Jis bus mėlynas, lyg banguojanti jūra, nešanti į krantą „sūrius“ druskos kristalus.
Šokoladiniam biskvitui:
150 g miltų
70 g cukraus
50 g šokolado
50 g sviesto
50 g maltų lazdynų riešutų
4 kiaušinių
80 g kefyro
5 g kepimo miltelių
2 g druskos
Špinatų biskvitui:
230 g miltų
215 g cukraus
5 kiaušinių
10 g kepimo miltelių
150 g špinatų
65g ir 3 šaukštų aliejaus
2 šaukštų citrinų sulčių
Žaliųjų citrinų kremui:
3 kiaušinių trynių
20 g krakmolo
10 g želatinos
4 žaliųjų citrinų žievelių
100 g cukraus
250 g žaliųjų citrinų sulčių
2 g druskos
250 g maskarponės
Šokoladiniam kremui:
4 kiaušinių trynių
30 g krakmolo
10 g želatinos
2 žaliųjų citrinų žievelių
300 g grietinėlės
300 g pieno
200 g šokolado
Sviestiniam kremui:
200 g sviesto
1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
Koralų dekoracijoms:
90 g vandens
10 g miltų
2 g druskos
40 g aliejaus
Iškepame šokoladinį biskvitą
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Atskirai sumaišome birius produktus ir kefyrą palaipsniui sumaišome su išplaktais kiaušiniais. Šokoladą su sviestu išlydome ir įmaišome į masę. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Iškepame špinatų biskvitą
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Toliau plakant silpna srovele supilame 65 gramus aliejaus. Špinatus su 3 šaukštais aliejaus ir citrinos sultimis sumalame. Palengva įmaišome miltus su kepimo milteliais. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Paruošiame žaliųjų citrinų kremą
Trynius sumaišome su krakmolu, cukrumi, druska ir želatina. Supilame sultis, sudedame žieveles. Verdame ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame plėvele (kad liestųsi su kremu) ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Į atvėsusi kremą įmaišome maskarponę.
Paruošiame šokoladinį kremą
Trynius sumaišome su krakmolu ir želatina. Supilame pieną, sudedame žieveles. Verdame ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies sudedame smulkintą šokoladą, pora minučių palaikome ir gerai išmaišome. Uždengiame plėvele (kad liestųsi su kremu) ir leidžiame atvėsti. Išplaktą grietinėlę įmaišome į kremą.
Formuojame ir puošiame tortą
Skirtingus biskvitus sluoksniuodami sutepame skirtingais kremais. Torto papuošimui pagaminame sviestinį kremą. Kambario temperatūros sviestą išplakame iki purumo, pilame saldintą pieną ir gerai išplakame. Paruošiame koralų dekoracijas. Miltus, druską sumaišome su vandeniu ir iš lėto plakant šluotele supilame aliejų. Į keptuvę supilame masę ir gerai pakepame, kad išgaruotu apie 90proc. vandens. Šviestiniu kremu aptepame susluoksniuotą tortą ir puošiame koralų dekoracijomis.