Tortas „Jūros paslaptys“
22584
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22584,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Tortas „Jūros paslaptys“

Justina Augustaitienė iš Jonavos, kepti saldumynus pradėjo sulaukusi 14 metų, o būdama šešiolikos jau pajuto, jog būtent tai ir yra jos pašaukimas. Baigusi vidurinę mokyklą, ji įstojo į Maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą, įgijo konditerės specialybę. Konditerija jos gyvenime užima itin svarbią vietą, nes virtuvėje atsipalaiduoja, čia geriausiai atsiskleidžia jos kūrybiškumas. Tortų turnyrui Justina nusprendė dalyvauti su tortu, kuriame susileija žaliųjų citrinų rugštelė su šokolado švelnumu ir virsta į gaivių lengvą tortą. Druskos temą Justina atskleis dekoruodama tortą. Jis bus mėlynas, lyg banguojanti jūra, nešanti į krantą „sūrius“ druskos kristalus.

 

Šokoladiniam biskvitui:

150 g miltų 

70 g cukraus

50 g šokolado

50 g sviesto

50 g maltų lazdynų riešutų

4 kiaušinių

80 g kefyro

5 g kepimo miltelių

2 g druskos

 

Špinatų biskvitui: 

230 g miltų 

215 g cukraus

5 kiaušinių 

10 g kepimo miltelių 

150 g špinatų 

65g ir 3 šaukštų aliejaus

2 šaukštų citrinų sulčių

 

Žaliųjų citrinų kremui: 

3 kiaušinių trynių 

20 g krakmolo 

10 g želatinos 

4 žaliųjų citrinų žievelių

100 g cukraus

250 g žaliųjų citrinų sulčių

2 g druskos

250 g maskarponės

 

Šokoladiniam kremui: 

4 kiaušinių trynių 

30 g krakmolo 

10 g želatinos

2 žaliųjų citrinų žievelių

300 g grietinėlės

300 g pieno

200 g šokolado

 

Sviestiniam kremui:  

200 g sviesto

1 skardinės saldinto sutirštinto pieno

 

Koralų dekoracijoms: 

90 g vandens

10 g miltų

2 g druskos

40 g aliejaus

 

Iškepame šokoladinį biskvitą

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Atskirai sumaišome birius produktus ir kefyrą palaipsniui sumaišome su išplaktais kiaušiniais. Šokoladą su sviestu išlydome ir įmaišome į masę. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. 

 

Iškepame špinatų biskvitą

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Toliau plakant silpna srovele supilame 65 gramus aliejaus. Špinatus su 3 šaukštais aliejaus ir citrinos sultimis sumalame. Palengva įmaišome miltus su kepimo milteliais. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

 

Paruošiame žaliųjų citrinų kremą

Trynius sumaišome su krakmolu, cukrumi, druska ir želatina. Supilame sultis, sudedame žieveles. Verdame ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame plėvele (kad liestųsi su kremu) ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Į atvėsusi kremą įmaišome maskarponę.

 

Paruošiame šokoladinį kremą

Trynius sumaišome su krakmolu ir želatina. Supilame pieną, sudedame žieveles. Verdame ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies sudedame smulkintą šokoladą, pora minučių palaikome ir gerai išmaišome. Uždengiame plėvele (kad liestųsi su kremu) ir leidžiame atvėsti. Išplaktą grietinėlę įmaišome į kremą.

 

Formuojame ir puošiame tortą

Skirtingus biskvitus sluoksniuodami sutepame skirtingais kremais. Torto papuošimui pagaminame sviestinį kremą. Kambario temperatūros sviestą išplakame iki purumo, pilame saldintą pieną ir gerai išplakame. Paruošiame koralų dekoracijas. Miltus, druską sumaišome su vandeniu ir iš lėto plakant šluotele supilame aliejų. Į keptuvę supilame masę ir gerai pakepame, kad išgaruotu apie 90proc. vandens. Šviestiniu kremu aptepame susluoksniuotą tortą ir puošiame koralų dekoracijomis. 

Dalyvė

Justina Augustaitienė