Tortas „Jūros koralas“
22461
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22461,stockholm-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Tortas „Jūros koralas“

Tai tortas, kuris tikrai papuoš šventinį stalą! Iš pirmo žvilgsnio nesuderinami skoniai puikiai dera torto visumoje, o sūrūs riešutai nepalieka abejingo nei vieno. Jo autorė Iryna Vozniuk – Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokinė. Ji konditerija domisi jau seniai, o jos pagamintais desertais mėgaujasi ne tik šeimos nariai, bet ir draugai. Iryna gilindamasi į saldumynų technologiją, suprato, kad trūksta bazinių žinių, todėl nusprendė įgyti konditerės profesiją Žirmūnų darbo rinkos mokymo centre.

 

Torto svoris – 3700 kg, skersmuo – 30 cm, aukštis – 17 cm

 

Baltyminei riešutinei tešlai:

8 kiaušinių baltymų

170 g cukraus

170 g cukraus pudros

135 g miltų 

270 g riešutų 

 

Šokoladiniam biskvitui:

4 kiaušinių

120 g cukraus

55 g miltų

55 g kakavos

7 g kepimo miltelių

 

Kremui: 

700 ml grietinėlės

800 ml jogurto

150 g cukraus

50 g želatinos

100 ml vandens

500 g juodųjų serbentų uogienės be kauliukų

 

Papildomi ingredientai:

200 g kepintų žemės riešutų

50 g pistacijų

200 g riešutų pastos

1,5 šaukštelio smulkintų riešutų sumaišytų su druska

 

Gaminame riešutinius biskvitus

Baltymus plakame, kol padidėja septynis kartus, po to dalimis pilame cukrų ir plakame iki vientisos masės kol ištirps cukraus kristalai. Tada supilame susmulkintus riešutus jau sumaišytus su miltais ir cukraus pudra. Trumpai permaišome. Prieš kepimą  formuojame pusgaminius ant kepimo popieriaus. Kepame iš karto 160-180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gaminys išdžiūsta.

 

Gaminame šokoladinį biskvitą

Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padidėja penkis kartus. Po to pilame miltus, kakavos ir kepimo miltelius, lengvai permaišome. Biskvitą formuojame ant kepimo popieriaus, kepame 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. 

 

Paruošiame kremą

Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki tirštų putų, įmaišome jogurtą, toliau plakame, kol susimaišys, tačiau neperplakame, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, perkošiame, ataušiname iki kambario temperatūros. Toliau įmaišome jogurto ir grietinėlės masę, supilame želatiną ir uogienę.

 

Surenkame tortą

Pradedantį stingti kremą dar kartą permaišome ir pertepame juo paruoštus pusgaminius. Ant vieno baltyminio riešutinio pusgaminio beriame smulkintus riešutus, ant kito – riešutų pastą. Dedame į šaldytuvą 3–4 valandoms. 

Dalyvė

Iryna Vozniuk